top of page

Biografi

Kunstner og forfatter - Ayse Nart

Yse Møller

Ayse Nart's kunst er ligesom hendes spændingsfyldt, harmonisk og samtidig overraskende. Billeder er en forklaring på hendes overvejelser om livet. De er imponerende, svævende som øredøvende stilhed og lige så imponerende på lærred. 

Billederne giver dybder fra et hav af liv, der værdsætter kvindelig frugtbarhed og er sammensat af motiver afledt af en organisk verden af ​​farver og toner. 

Ayse Nart maler indefra og skaber sin egen verden for at søge beskueren. Billederne taler sit sprog: fra det usagte til det skrigende og det strukturerede til det kaotiske. 

I følge Ayse Nart, "frysning af stil giver mig en følelse af at leve i fortiden. Derfor undgik jeg så vidt muligt at skabe en stil i mine malerier. At starte med en bestemt stil ødelægger også min begejstring. Så det gør det. Det passer ikke til min karakter og personlighed. Jeg er altid ny inden for kunst. Personerne er ude efter nye stilarter. Jeg maler ligesom en romanforfatter. Hvert motiv, hver tegning i mine malerier afspejler en anden karakter, en anden stil. Mine malerier komme til live med nye, der giver liv til min bevidsthed, ikke døde sovende i min underbevidsthed.

 

Nogen spørger mig hvad billerne handle om? Alle mine billeder er dine tanker. Kigges billeder som man læser en roman, et eventyre og mm. Man finder altid en historie, der bestemmer gæsternes psykke. Jeg kan ikke svar jer, fordi hvis jeg kan svare hvad alle mine billeder handler om, så ville jeg ikke blive en forfatter og kunstner. Jeg kan tale med min blyant og mine pensler.” 

Der er motivet, der talier kreativt og inspirerende om billedernes gribende og skrøbelige, alt sammen fortolket med stor dybde, fantasi og skønhed i den menneskelige og naturlig verden.         

    

Billederne udtrykker erotisk mange genstande og kvinder. Energi er i alt og alt. 

Ifølge Ayse Nart kan naturen ikke adskille menneske og objekt fra hinanden. Alle genstande har deres egne erotiske egenskaber, der inspirerer mennesker og giver genstande et indtryk i deres sjæl. Naturen selv indeholder også erotisk. Jord, træ, vand, planter, alt præsenterer den menneskelige ånd. Som menneske henter han sin inspiration fra sig selv og giver sin sjæl til sine billeder ved at bringe sit sind på linje med det fysiske. 

bottom of page